Tuesday, April 5, 2011

9 SEMBILAN Pesananku Untuk Si Dia



"Wahai Adam, Lindungilah Hawa selagi kamu mampu, bukan menyakitinya. Bimbingilah Hawa di jalan Nur KasihNya, bukan menyesatkannya. Wangikanlah mulutmu dengan NaSiHat HiKMah, bukan meracuninya. Jadilah pemimpin imam yang terbaik buatnya, saling membantu. Hilangkanlah egomu kerana itu api yang membenamkan Nur kebahagiaan. Jaga diri, Hiasi peribadi. Kelak tunggulah dia sebagai bidadarimu.. Ingatlah wahai lelaki..."


Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ UNIC - Insan Bernama Kekasih  

Padamu oh Tuhan,
Ku mohon Keredhoan,
Nur Kasih yang ku damba,
Kekal hingga ke syurga...
Datanglah kasihku dalam dirimu,
Menghiasi ruang hatimu,
Akan kusambutnya dengan,
Sujud penuh kesyukuran...

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ In Team - Nur Kasih & Impian Kasih

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Devotees - Mahar Cinta

Bukanlah aku sengaja,
Melindungi rasa di jiwa,
Namun bimbang diri kan terleka,
Hanyut dibuai angan & mimpi indah,
Hingga terabai segala cita,
Sedang khayalan tak menjanjikan,
Segunung kebahagiaan,
Sebagai mahar hantaran...

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ DeHearty - Wanita & Permata Yang Di Cari

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Mestica & Munif HIJJAZ - Puteriku Sayang

Lembut mu tak bererti kau mudah dijual beli,
Kau mampu menyaingi lelaki dalam berbakti,
Lembut bukan hiasan bukan jua kebanggaan,
Tapi kau sayap kiri pada suami yang sejati...
Disebalik bersih wajahmu disebalik tabir dirimu,
Ada rahsia agung tersembunyi dalam diri,
Itulah sekeping hati yang takut pada Ilahi,
Berpegang pada janji mengabdikan diri...

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Yassin - Kerana Dia & Nur Kasih

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Munif Hijjaz - Bidadari

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Now See Heart - Ku Harap Cinta

Ku harap, Kau cuba memahami,
Luahan hati ini yang ingin dicintai,
Ku harap, Kau cuba menghayati,
Sentuhan jiwa ini yang ingin disayangi...

Kerana Tuhan hanya mahukan,
Kejujuran,
Keikhlasan cinta...

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Far East - Cinta Pertama


video


 Video di atas yang bertajuk PENYERI IDAMANKU saya (MiFTah MeSSir) buat pada 2009 iaitu ketika saya ASASI di KUIS...♥ -nak tgk video ni,pastikan matikan lagu ketika cinta bertasbih yg ade kat bawah sekali tu,tekan OFF.lpas tu baru boleh tgk video ni tanpa gangguan bunyi lain..huhu

                 :::: Ingin Menjadi Sekuntum Mawar berDuri::::

Ya Allah,Izinkan daku menjadi sekuntum bunga,Yang dihiasi dengan kelopak akhlaq mulia,Harum wanginya dengan ilmu agama,Cantiknya kerana iman dan taqwa,Namun keindahan zahirnya ku simpan rapi,Biar menjadi rahsia yang kekal abadi,Bukan perhatian mata ajnabi,Yang menjadi punca fitnah hati,Ya Allah,Timbulkanlah duri yang memagari diri,Agar diriku terpelihara dari noda duniawi,Yang akan menghilangkan keharuman sejati,Yang akan memudarkan kecantikan diri,Disebalik kekurangan yang tercipta,Bukanlah alasan untuk bermuram durja,Kerana setiap yang tercipta ada hikmahnya,Izinkan ya Allah agarku menjadi permata,Tetap menyinar walau di lumpur hina,Tetap berharga walau dimana saja,Buat ummah dan juga keluarga,Izinkan daku menjadi seindah mawar berduri,Yang menjadi impian setiap muslimah,Yang indahnya bukan untuk lelaki,Tapi permata buat yang bernama suami...

Di atas adalah petikan POST saya yg sebelum ini.Petikan ini saya ambil dari sahabat muslimat saya di FaceBook & saya tertarik dengan petikannya ini. semoga dimanfaaatkan oleh semua. InsyaAllah..♥

                                ~~~~untuk si dia~~~~

"Aku mencintaimu kerana agama yang ada padamu, jika kau hilangkan agama dalam dirimu, hilanglah cintaku padamu."

                                      (Imam Nawawi)



To ALL KiPAS-SuSAh-MATi yang singgah ke blog ini :


:: MENUJU REDHAMU :: (^^,)
"Ya Allah.. Kuatkan hati ini dalam merentas benua mehnahMU..ku bimbang, karam di tengah samuderaMu.. Kuatkan ranting-ranting perjuanganku, agar tidak goyah bilamana hadir ribut dugaan yang membinkis perjalananku.. yang menyekat nawaitu ini.. Yang menghalang gerak langkah menyusur arahMu.. Qudusnya kasihMu, paut dan genggamlah erat-erat diriku agar tidak jauh dariMu..

6 comments:

  1. salam..
    syukran bg link ni kat ana...
    sila ke blog ana jugak..

    ReplyDelete
  2. wasalam warahmatullah... afwan2..salam 1 khilafah, ana baru lepas ke blog enti ni.jauh berjalan.huhu..

    ReplyDelete
  3. salam..
    thanks for sharing..
    n bg link..
    moga bermanfaat untuk semua

    ReplyDelete
  4. syukran..truskan usaha ni..anyway, Kias Cinta by Suhaimi pun bleh tahan best dan mesejnya..ada masa cuba hayati..

    ReplyDelete
  5. Syukran, share link yg menarik buat renungan diri yg lemah dan kerdil ini...semoga bermanfaat utk kt bersama...Insyaallah

    ReplyDelete

BloG iNi MeNariK ??